Weinig onderhoud

 

In een natuurlijke tuin staan de juiste planten op de juiste plaats. Net als in de natuur groeien er planten die passen bij bodemsoort, vochtgehalte en lichtomstandigheden (inheemse planten). Omdat ze het vanzelf vrijwel altijd goed doen, hebben ze weinig zorg nodig (minder sproeien of bemesten).

 

In een ecologische tuin staan veel bodembedekkende planten. Daaronder kan nauwelijks onkruid ontkiemen. U hoeft dan minder tijd te besteden aan schoffelen of wieden.

 

Snoeiafval bevat veel waardevolle voedingsstoffen. Het is jammer om dit af te voeren want uw planten kunnen dit voedsel goed gebruiken. Door middel van een composthoop, een takkenril of mulch (een laag fijngemalen organisch materiaal) kan het afval langzaam verteren en het voedsel weer teruggeven aan de bodem. U hoeft zo minder af te voeren en geen mest of aarde toe te voegen.

 

Kortom, met een ecologishce tuin besteedt u minder tijd aan onderhoud. Hierdoor kunt u meer genieten van alles wat er leeft in uw tuin! 

 

Wilt u uw tuin op een ecologische manier laten inrichten, neem contact op met Villa Dahlia en een vakkundige hovenier staat voor u klaar.

 

Onderstaand interview met mij gaat over bodembedekkende planten:                                     

Link Interview

E-mail: info@villadahlia.nl

Telefoon: 0650832916